Vad menar vi med kött i Frysen?
”Nåja, hur länge håller kött i frysen?” Detta är en fråga som vi ställer oss själva titt som tätt. Ibland när vi köper kött i butiken, kan vi köpa för mycket, så vi stoppar det i frysen för senare användning. Men hur länge kan köttet hålla i frysen? Låt oss gå igenom det tillsammans!
Kötttyp | Hållbarhet i frysen | Övrig Information |
---|---|---|
Nötkött | Upp till 12 månader | Frys in vid -18°C |
Fläskkött | Upp till 6 månader | Frys in vid -18°C |
Fågelkött | Upp till 9 månader | Frys in vid -18°C |
Fisk | Upp till 6 månader | Frys in vid -18°C |
Hur påverkas smak och textur av kött som har hållits i frysen länge?
Ha i åtanke att även om köttet håller sig i frysen enligt tiderna i tabellen ovan, kan smak och textur ändras över tiden. Frysprocessen kan faktiskt göra köttet lite torrt och hårt, men du kan oftast lösa detta genom att tina köttet långsamt i kylskåpet och sedan tillaga det så att det blir saftigt och läckert igen!
Några Sluttips
- Se till att förpacka köttet väl för att minimera luftkontakt.
- Lagra köttet i konstant låg temperatur för att förhindra frysskador.
- Märk förpackningen med datumet du frös in köttet för bästa resultat och rotation av matvaror i frysen.
Så, nästa gång när du undrar ”hur länge håller kött i frysen?”, du har nu ett gott grepp om saken!