Hem » Kan man se kön på kub v 13

Kan man se kön på kub v 13

by Andreas Malm
0 comment

Kan man se kön på KUB v 13?

Det är en fråga som blir ofta ställd, kan man verkligen bestämma ett barns kön vid den trettonde veckan genom KUB-testet? Svaret är, tyvärr, nej. Ultraljud som görs vid KUB-testet är primärt utformat för att mäta nackspalten för att upptäcka eventuella kromosomavvikelser. Det är för tidigt att se barnets kön vid denna tidpunkt. Vänta ett par veckor till och du skulle kunna få en noggrannhet på upp till 98% med ultraljud kring den 20:e graviditetsveckan! Låter fascinerande, eller hur?

Graviditetsvecka KUB-Test Se kön
13 Ja Nej
18 Nej Kanske
20 Nej 98%

Varför inte vid 13 veckor?

När man utför ett ultraljud vid denna tidpunkt, är könsorganen inte fullt utvecklade än. Så när vi når den trettonde veckan, verkar både pojkar och flickor likadana på ultraljudet. Fascinerande, eller hur?

Så när är rätt tidpunkt?

Som jag sa tidigare, runt 20:e veckan skulle vara den ideala tidpunkten. Vid den tidpunkten har barnets könsorgan utvecklats tillräckligt för att man ska kunna skilja mellan en pojke och en flicka.

Kan jag påverka könet på mitt barn?

Det verkar vara en evig fråga. Men svaret är, nej. Könet bestäms vid befruktningen och är helt baserat på vilken typ av spermie som når ägget först. Så, att hoppas och gissa kan vara kul, men du har verkligen ingen kontroll över det. Fascinerande, eller hur?

Så bara koppla av, och njut av din resa in i moderskapet! Det är en speciell tid, oavsett om ditt barn är en pojke eller flicka. Så varför inte bara lägga ner ditt detektivarbete för en stund och bara njuta av spänningen?

You may also like