Hem » Vad kostar det att foliera en bil

Vad kostar det att foliera en bil

by Andreas Malm
0 comment

Vad kostar det att foliera en bil?

Kostnaden att foliera en bil kan variera mycket beroende på bilens storlek och form samt vilken typ av folie man väljer. Men låt oss ta en djup dyk in i detta ämne för att få en klarare bild.

Fordonsstorlek och typ av folie

En mindre bil som till exempel en Mini Cooper skulle kunna folieras för någonstans mellan 10.000 och 15.000 kronor. En större bil, säg en BMW X5, skulle förmodligen ligga närmare 20.000 kronor. Det är tydligt att fordonets storlek spelar en stor roll här. Även typen av folie är en viktig faktor – Premiumfolier som krom eller matt svart kan kosta avsevärt mer än mer grundläggande, neutrala färger.

Folie kvalitet och arbetskostnader

En annan aspekt att tänka på är kvaliteten på folien och arbetskostnaderna. Högre kvalitetsfolier kommer att kosta mer, men de kommer också att vara mer hållbara och se bättre ut längre. Arbetskostnaderna kommer också att variera beroende på komplexiteten i jobbet. Om du vill ha en komplicerad design eller om bilen har mycket detaljerade kurvor, kommer det att ta längre tid och kosta mer.

Typ av bil Typ av folie Ungefärlig kostnad
Mini Cooper Grundläggande folie 10.000 – 15.000 kr
BMW X5 Grundläggande folie 20.000 kr
Mini Cooper Premiumfolie (t.ex. krom) 15.000 – 20.000 kr
BMW X5 Premiumfolie (t.ex. krom) 30.000 kr

Så, vad kostar det att foliera en bil?

Summan att foliera din bil kan variera stort och det finns många faktorer att känna till. Kvalitet, fordonets storlek, färgen och typen av folie, och arbetskostnaden – alla dessa kommer att spela en roll i slutkostnaden. Det bästa sättet att få en exakt kostnad är att prata med yrkesfolk som kan ge en detaljerad offert baserad på dina unika behov. Men oavsett kostnaden, är det en investering i bilens utseende och hållbarhet.

You may also like