Hem » Hur får man en glow up?

Hur får man en glow up?

by Max Gustafsson
0 comment
Hur får man en glow up

Vad är en glow up? Uttryckets betydelse är ungefär ”en positiv inre förvandling som märks både fysisk och psykiskt”. En glow up kan dock vara en lite komplicerad process.

Dina vänner kanske lägger upp en bild på sig själva för fem år sedan bredvid en annan bild på sig själva i dag. I allmänhet ser de bättre och mer självsäkra ut på det andra fotot. Det kan vara en otrolig förändring. Från en ostajlad ung yrkesman till någon som ser fräsch ut i vilken outfit som helst. I andra fall kan det vara en pånyttfödelse av en person som skäms för sin hud, till någon som är stolt över sina ärr och skönhetsfläckar.

För de lyckligt lottade innebär en glow up bara att låta genetiken göra jobbet. De kanske kommer ut ur puberteten och ser ut som en helt annan person. Icke desto mindre kan denna fysiska glöd ske under månader eller över ett spann av flera år.

 Så hur får man en glow up egentligen?

Hur får man en glow up snabbt?

Vad sägs om att vi sammanfattar de viktigaste vanorna som kommer att leda till en naturlig glow i en lista anpassad till svenska förhållanden (varje Hollywoodstjärna har ju trots allt sin egen “glow up list”)?

  • Få tillräckligt med sömn.
  • Håll dig till din hudvårdsrutin.
  • Ta hand om ditt hår.
  • Tillbringa tid med att laga mat till dig själv.
  • Ta en 30-minuters promenad dagligen.
  • Använd en ansiktsmask.
  • Laga en hälsosam frukt- och grönsaksmiddag.
  • Läs en bok i 30 minuter innan du somnar.

Naturligt glow i ansiktet

Nyckeln till strålande hud är daglig rensning genom att noggrant avlägsna smuts, olja och föroreningspartiklar som kan täppa till porerna.

Ett av de bästa sätten att lysa upp huden och öka dess lyster både omedelbart och långsiktigt är att exfoliera. Processen tar bort hudens yttre lager av döda celler så att dess yta blir slätare och klarare och reflekterar ljuset bättre.

För mer lyster, följ upp med ett lager ansiktskräm. När huden är återfuktad reflekterar den också ljuset, vilket gör att den omedelbart ser mer strålande ut.

You may also like