Hem » Johanna Toftby – Allt om bloggen & Instagram

Johanna Toftby – Allt om bloggen & Instagram

by Andreas Malm
0 comment

Johanna Toftby är tjejen från Skövde som lyckades slå igenom när hon medverkade i dejtingserien “Ensam mamma söker” på TV3. I jakten på kärlek förälskade sig tittarna främst i Johanna som person och hon har sedan dess varit ett konstant inslag i medievärlden.

Snabbfakta om Johanna Toftby

*Johanna Toftby slog igenom i programmet “Ensam mamma söker”
*Johannas barn har växt upp till störst del hemma hos Johanna i Skövde
*Två år efter Johannas medverkan i tv hittade hon sin stora kärlek, Janne. 
*År 2022 flyttade Johanna Toftby från Skövde till Göteborg

Johanna Toftby bytte saxen mot bloggen & Instagram

Från början arbetade Johanna Toftby som frisör. Hemma i Skövde levde hon som singelmamma åt sina två döttrar när hon bestämde sig för att leta efter kärlek i det relativt nya programmet “Ensam mamma söker”. Trots att programmet inte ledde till någon livslång kärleksrelation för Johannas del var hennes medverkan på alla sätt hennes väg in i kändisvärmen. Det var nämligen fler än männen i programmet som fick upp ögonen för Johanna Toftby. Hon vann även publikens hjärta och sedan 2008 är Johanna Toftby ett ytterst välkänt namn.

I takt med sitt ökade kändisskap började Johanna Toftby lägga mer och mer energi på sin blogg. Följarantalet ökade stadigt för Johanna Toftbys blogg och bisysslan tog över och mer av hennes tid. Trots sin ökade popularitet valde dock Johanna att bo kvar i Skövde. Där fanns barnen och genom dem tryggheten för Johanna.

Johanna Toftby hittade kärleken på TV, trots allt

Någon långvarig romans kom inte ur Johannas säsong av “Ensam mamma söker”. Men detta betydde inte att programmet inte skulle bidra till hennes kärleksliv, det skulle bara komma att ta lite längre tid än hon hade trott. Johanna Toftby fick nämligen vänta till två år efter sin egen medverkan i “Ensam mamma söker” för att hitta sitt livs man – i samma tv-program. Janne Fors, som Johanna Toftbys stora kärlek heter, deltog nämligen två år efter Johanna i “Ensam mamma söker” och var med i form av kärlekstörstande man som skulle dejta en av singelmammorna. 

Johanna Toftby har berättat hur hon såg Janne på tv och direkt kände att hon ville träffa honom. Så blev det och Johanna och Janne blev så småningom ett par. Då båda parter hade hemmaboende barn sedan innan, och dessutom bodde i olika städer, levde de länge som särbos men år 2022 tog de steget att köpa en lägenhet ihop i Göteborg. Flytten blev möjlig i och med att parets barn vid det laget hade flyttat hemifrån. Detta innebar mer än bara ett samboskap för Johanna Toftby som då även lämnade sin, och sina barns, hemstad Skövde.

På Johanna Toftbys instagram har hennes följare kunnat ta del av den renovering Toftby och Fors gjort i sin nya lägenhet. Johannas sociala kanaler har även fortsatt kabla ut recept och annat omtyckt som Johanna gjort sig känd för genom åren. Idag lever Johanna Toftby helt av sina sociala medier och har lagt frisöryrket på hyllan.

Johanna Toftbys stora sorg

Vid bara 22 års ålder blev Johanna Toftby mamma för första gången. Det hela slutade tyvärr med förskräckelse då det lilla barnet, en son vid namn Louis, gick bort bara en timme efter förlossningen. Den lille hade drabbats av en mycket stark infektion och klarade sig inte. Den stora sorgen efter den lille pojken drabbade Toftby mycket hårt och länge tampades hon med psykisk ohälsa orsakad av det stora traumat. Johanna Toftby har i media berättat om sin mycket grava panikångest som kunde göra sig påmind i tid och otid.

Efter den stora förlusten efter Louis blev Johanna Toftby gravid snabbt igen. Dottern Lisa-Marie föddes och efter henne kom andra dottern Marilyn. Toftby och barnens pappa valde att separera tidigt i flickornas liv och Johanna Toftby har till stor del uppfostrat sina döttrar på egen hand. I artiklar har Johanna berättat hur hon fick ekonomin att gå runt genom att vara påhittig och hitta på många mysiga, men billiga, utflykter ihop med barnen under deras uppväxt. I Johanna Toftbys blogg har familjelivet varit ett återkommande tema.

You may also like