Naturkompaniet

Alla som gillar att spendera tid utomhus i det fria känner säkerligen till Naturkompaniet och deras varor. Det är en omtyckt butikskedja som, trots sin popularitet, endast har 34 butiker runt om i Sverige och Finland. I den här texten vill vi presentera och recensera Naturkompaniet genom att redogöra för företaget och sedan även ge en kort recension om framför allt onlinebutiken.

Naturkompaniet företag

Naturkompaniet blev först grundat av den svenska scoutrörelsen år 1931 under namnet AB Scoutvaror. 20 år senare, 1951, bytte de namn till Friluftsmagasinet Scoutvaror AB och ytterligare 40 år senare, 1991, fick det namnet Naturkompaniet.

Något som Naturkompaniet alltid varit noga med är att sälja kläder och utrustning som inte är moderiktiga och kortvariga, utan som består i ur och skur. Idag, såväl som sedan 1990-talet, ligger ett stort fokus på miljön och hållbarhet. De skapade fleecetröjor av återvunnet PET redan 1994 och nu har de utsetts till Sveriges mest hållbara kläd- och skovarumärke och Sveriges mest hållbara butikskedja.

Varorna som Naturkompaniet går under följande kategorier:

  • Dam – Damkläder, damskor, damkängor, pjäxor, stövlar, accessoarer, klädvård, skovård och tillbehör.
  • Herr – Herrkläder, herrskor, herrkängor, pjäxor, stövlar, accessoarer, klädvård, skovård och tillbehör.
  • Barn – Barnkläder, barnskor, barnkängor, barnstövlar, barnsandaler och tofflor, accessoarer, barnutrustning, klädvård, skovård och tillbehör.
  • Utrustning – Ryggsäckar, sovsäckar och liggunderlag, vård, reparation och reservdelar, orientering och klockor, campingmöbler, klätterutrustning, underhållning och läsning, hjälmar, kameror och tillbehör, väskor och förvaring, friluftskök och redskap, lampor och lyktor, vinterutrustning, vandringsstavar, hygien och solskydd, energi och elektronik, jakt och tillbehör, sittunderlag och filtar, tält och vindskydd, friluftsmat och energibars, knivar och verktyg, fiskeutrustning, sjukvårdskit, barnutrustning, solglasögon och halsband och koppel.
  • Aktiviteter – Vandring, löpning, nära äventyr, cykling, camping, vintersport, svamp- och bärplockning, bushcraft, resa, prepping och jakt.

Är Naturkompaniet bra?

Vi anser att Naturkompaniet är ett utmärkt val om du vill handla fina, prisvärda och högkvalitativa kläder eller utrustning. Deras hållbarhetsarbete som gynnar både arbetare, natur, miljö och klimat är unikt och viktigt, så de är värda att stötta. Dessutom har de varor som du kan lita på och som alltid fungerar.

Om du inte har en Naturkompaniet-butik nära dig, eller om du vill slippa förhålla dig till öppettider, är onlinebutiken perfekt. Där har du alla kategorierna av varor prydligt presenterade så att du enkelt ska kunna orientera dig på sidan. De har även flikar där de berättar om den kunskap de samlat på sig som du kan ta del av. Du kan dessutom boka resor via Naturkompaniet om du vill ut på egna äventyr.

Läs mer

Relaterade artiklar