Mario Party Superstars

Super Mario är en spelserie som antagligen alla känner till, oavsett ålder. Men visste du att det finns en Mario spel som inte handlar om att hoppa på sköldpaddor och stora gula block med frågetecken på? Det finns nämligen ett spel du kan spela med hela familjen, och nej jag pratar inte om Mario Kart. Jag pratar såklart om Mario Party! Det är en spelserie med ett flertal spel. Det första Mario Party spelet släpptes 1998 och sen dess har det släpps 11 spel i huvudserien, med ett antal spin offs för olika Nintendo plattformar.

Det senaste spelet i spelserien, alltså det elfte spelet, heter Mario Party Superstars. Spelet kom ut år 2018 på Nintendo Switch. Mario Party spelen går ut på att tävla i olika unika tävlingar. Ett exempel ur det nyaste spelet är att steka en kött kub snabbast. Ett annat att klappa en stor sovande mask utan att väcka den. Det är ett roligt spel för hela familjen.

Vad går spelet ut på?

Mario Party Superstar Switch är mer eller mindre helt uppbyggt på ett tiotal, om inte hundratal mini games. Det är ett väldigt unikt upplägg för ett spel egentligen men många sätt är det nästan roligare än klassiska spel då spelet egentligen innehåller hur många spel som helst. Du betalar för ett spel med får kanske 80 istället. Det är lite som att köpa en sån där retrokonsol, som ser ut som ett Nintendo Entertainment System eller PlayStation 1 men som innehåller flera hundra spel som var populära på de respektive plattformarna.

I spel som Mario Party Superstars är det ofta självklart att utvecklaren inte spenderar jättemycket tid på varje spel, då de måste utveckla så många. Men ändå så märker man inte direkt de, då varje litet spel är väldigt bra gjort. Det är snyggt och framförallt ganska buggfritt jämfört med många andra moderna spel som släpps halvfärdiga.

Två exempel av spelen som finns i Mario Party Superstars är:

  • Dizzy Dancing, ett spel där alla spelare står på en roterande LP skiva och ska försöka fånga så många flygande objekt i form av gröna noter som möjligt. Den med mest noter fångade i slutet av rundan vinner.
  • Motor Rooter, ett spel där spelarna försöker ta sig igenom en lång tunnel fullt med hastighets boostar och hinder. Den som kommer fram först, det vill säga den som tar mest hastighets boostar och kör på minst hinder, vinner.

Läs mer

Relaterade artiklar