Hem » Rollistan i Så mycket bättre

Rollistan i Så mycket bättre

by Andreas Malm
0 comment

Realityprogrammet på TV 4 Så mycket bättre hade första säsongen 2010. Därefter följde hela 12 säsonger till och programmet har blivit omåttligt populärt blandsvenska folket. Programmet har blivit populärt inte minst för att de kändaste svenska artisterna bodde tillsammans under 8 dagar där de kom varandra nära. Oavsett vilka artister som deltog öppnade de upp sig. Artisterna bidrog med känslor som vanligtvis inte kommer fram under vanliga spelningar.

Olika versioner av programmet

Föregångaren till så mycket bättre var ett liknande program från Holland som ägde rum 2009. Utöver det holländska och svenska programmet fanns olika varianter runt om i världen, bland andra finska och danska varianter. Namnet till det svenska programmet kommer från låten, Så mycket bättre, av Ted Gärdestad. Dessutom har låten kommit att bli signaturmelodi för det svenska programmet.

Hur var rollistan i Så mycket bättre?

Det var totalt sju deltagare respektive säsong och den regeln gällde under de första 10 säsongerna. Upplägget var gjort för att varje artist skulle kunna ha en egendag där alla artister uppträdde med sina versioner av huvudartistens låtar. Dessutom fick huvudartisten under dagen stå i centrum och dela med sig av olika livshistorier. Trots att många kända artister deltagit är bland de kändaste Carola, Danny, Petter, Lasse Berghagen, Lill-Babs, Thomas Di Leva, Kikki Danielsson och Eric Gadd.

You may also like