Hem » Smakar illa i munnen efter utdragen visdomstand

Smakar illa i munnen efter utdragen visdomstand

by Andreas Malm
0 comment

Om ”Smakar illa i munnen efter utdragen visdomstand”

Det är inte ovanligt att uppleva en obehaglig smak i munnen efter att ha dragit ut en visdomstand. Denna ovälkomna känsla kan vara orsakad av flera saker som vi ska gå igenom i denna artikel.

Orsak Behandling Återhämtningstid
Infektion Antibiotika 1-2 veckor
Munhygien Regelbunden borstning och munskölj Omedelbart förbättras
Torr i munnen Vattenintag Omedelbart förbättras
Förändring i kost Anpassad kost Varierar

Varför smakar det illa i munnen efter uttagning av visdomstand?

En av de vanligaste orsakerna till dålig smak i munnen efter en visdomstandsextraktion är en infektion. Om du tror att detta kan vara fallet, ska du genast söka läkarhjälp. I sådana fall kan det vara nödvändigt med antibiotika för att bekämpa infektionen och förhindra ytterligare komplikationer.

Hur hanterar jag det?

Torr mun kan också bidra till en dålig smak. Att se till att du dricker tillräckligt med vatten kan hjälpa till att lindra detta. Regelbunden borstning och användning av fluorfritt munskölj kan också hjälpa till att städa bort eventuella oönskade bakterier. Dålig kost kan också påverka den dåliga smaken i munnen, så justering av din kost kan vara en potentiell lösning.

  • Drik mycket vatten
  • Munhygien är viktig
  • Fundera över din kost
  • Sök alltid medicinsk hjälp vid tecken på infektion

Förstå och känna igen orsakerna till dålig smak i munnen efter uttagning av visdomstanden kan hjälpa dig hantera situationen effektivt. Även om det kan vara ett irriterande problem, är det, tack vare dagens medicinska framsteg, ett som lätt kan hanteras.

You may also like