Hem » Shrek – nu och för alltid

Shrek – nu och för alltid

by Andreas Malm
0 comment

Shrek – Nu och för alltid, en tidlös animation!

Ärligt talat, vem älskar inte Shrek? Från första stunden då grön jätte och hans kaxiga mulåsnakompis trampade in på vita duken år 2001, visste vi att vi hade träffat på något alldeles speciellt. Nu, två decennier senare, fortsätter ”Shrek – nu och för alltid” att engagera och underhålla både barn och vuxna med sin charm, humor och rörande hjärta.

Originalitet och charm

Med sitt unika koncept genom att blanda Disney-liknande berättelser med modern kulturkritik, gick Shrek långt utöver vad man vanligtvis förväntar sig av en animerad film! Och ordet tråkigt? Det finns bara inte i Shreks värld. Visste du till exempel att Shrek, när han inte räddar prinsessor från drakar, tycker om att laga mat? Han gör en fantastisk soppa på spindlar, litar du på mig?

Film Skrattfaktor Citat
Shrek – Nu och för alltid ***** ”Det var inte jag, jag lovar!”
Shrek 2 **** ”Lagom är bäst”
Shrek den Tredje *** ”Jag är kungen!”
Shrek 4 **** ”Det är aldrig för sent att ändra på saker och ting.”

Lagom är inte alltid bäst

Men låt oss inte bara tala om dessa filmer som om de endast vore underhållning. Shrek har även ärliga och meningsfulla budskap att förmedla. Genom att hylla det ovanliga och ifrågasätta normen lär Shrek oss att lagom inte alltid är bäst. Att vara annorlunda är mysigt. Och det är precis vad Shrek – nu och för alltid representerar. Jag hoppas vi ses i träsket, kompisar!

You may also like