Hem » Junkyard

Junkyard

by Andreas Malm
0 comment

De flesta som gillar skate eller streetwear känner till Junkyard. Det är en onlinebutik som öppnade redan 2002 och som därför var bland de första att sälja skate och streetwear. Idag är de ledande inom sitt område, men de är ändå inte lika omtalade som många andra onlinebutiker. Därför vill vi i den här texten presentera och recensera Junkyard och deras utbud. Så om du vill veta mer, läs vidare här!

Utbud på Junkyard

Modet inom skate och streetwear har såklart blivit förändrat sedan 2002, men trots det finns en rad olika klassiker kvar. Varumärken som exempelvis Vans, Nike, Adidas och The North Face är utmärkta exempel. Plagg som exempelvis pikétröjor, bomberjackor och oversized skjortor har dock också bestått under de 20 långa åren. Junkyard blandar alltså det klassiska och retro-aktiga med moderna och avantgarde influenser. Det är den perfekta mixen.

Utbudet består bland annat av de toppsäljande kategorierna sweaters, dresses, pants, jackets, t-shirts, jeans, beanies och sneakers. Dock finns även följande kategorier:

 • Kille – Accessoarer, badkläder, byxor, jackor, kepsar och hattar, klockor, skor, solglasögon, underkläder, väskor och så vidare.
 • Tjej – Jeans, kavajer och kostymer, klänningar och kjolar, mössor och halsdukar, skjorts, t-shirt och linnen, tröjor med mera.
 • Sneakers – Hundratals modeller från varumärken som exempelvis Converse, New Balance, Reebok och Puma.
 • Skate – Cruisers, hjälmar och skydd, jackor, longboard, skateboard, skjortor och piké, skor, väskor, och liknande.
 • Snow – Byxor, goggles, handskar och vantar, hjälmar och skydd, jackor, mössor och halsdukar, snowboard, snowskate, underkläder, med mera.

Förutom de kategorierna finns det även en flik där du kan välja mellan olika varumärken, en flik för REA samt en flik för inspiration. Där kan du till exempel läsa om, se bilder från och utforska produkter inom kategorierna Editorial, Lifestyle och Raffles & Launches. Det är en perfekt inspirationskälla om du önskar införskaffa nya kläder eller ny utrustning men inte vet var du ska börja.

Är Junkyard bra?

Förutom de uppenbara fördelarna med det breda utbudet som inkluderar allt ifrån klassiska till moderna element, för att inte tala om de coola stilarna, så har Junkyard även fördelen att de ofta har rejäla reor. Där kan du fynda varor med upp till 70% rea, och Junkyard har även ofta andra rabattkoder utöver rean. Om du skriver upp dig för att få deras nyhetsbrev får du dessutom 10% på ditt första köp.

Om du föredrar att shoppa i fysiska butiker, trots att onlinebutiken är så pass välsorterad, användarvänlig och inspirerande, så finns de i:

 • Göteborg – Östra Hamngatan
 • Göteborg – Kompassen
 • Stockholm – Norrlandsgatan
 • Stockholm – Gamla Brogatan
 • Trollhättan – SIBA-huset
 • Jönköping – Asecs

Vill du rekommendera Junkyard till någon som inte talar svenska så finns onlinebutiken även på tyska, danska, engelska, norska och finska. Genom att byta språk syns även andra valutor som är aktuella för de länder där språken är talade.

Så om du vill ta tag i din garderob och tuffa till den en gång för alla, kolla in Junkyard. Om du skatear eller åker snowboard kan du även handla brädor, reservdelar och tillbehör på samma ställe, vilket är toppen då det låter dig spara fraktkostnaden som flera köp hade krävt. Ha det så kul!

You may also like