Hem » Svenska fotbollsspelare

Svenska fotbollsspelare

by Andreas Malm
0 comment

När du letar efter inspirationskällor för det ditt fotbollsspelande är det lätt att titta på vår största spelare genom tiderna i Sverige, nämligen Zlatan Ibrahimovic. Svenska fotbollsspelare är kända för att vara från ett sånt litet fotbollsland. Mycket har vi att tacka Zlatan för. Han tillsammans med andra legendarer som Henrik Larsson har hjälpt att sätta Sverige på världens fotbollskarta.

Kända fotbollsspelare från Sverige

Det finns idag många stjärnor och även gamla legendarer från Sverige som spelat ute i Europa som anses vara proffsfotbollens mittpunkt. Du har säkert hört om några som återfinns på listan om inte bör du definitivt kolla in spelarna.

Zlatan Ibrahimovic

Du har inte missat den här spelaren. Zlatan Ibrahimovic är vår störste fotbollsspelare genom tiderna. Han har vunnit flest guldbollar av alla svenska fotbollsspelare genom tiderna och kommer nog aldrig bli ikappsprungen på den fronten. Zlatan spelar för tillfället i AC Milan i den italienska högstaligan. AC Milanspelaren har gjort flest mål i det svenska landslaget.

Henrik Larsson

Innan Zlatan tog plats på tronen var det nog Henrik Larsson som satt på den. Han har spelat för klubbar som Celtic, Barcelona och Manchester United. Under sin tid i Barcelona vann han Champions League och assisterade till de båda målen som gjordes. Under sin proffskarriär gjorde han 37 mål i det svenska landslaget.

Robin Quaison

Uppvuxen i Akalla gjorde Robin Quaison sin proffsdebut 2011 i Väsby United. Han har spelat i klubbar som Palermo, AIK och Mainz. Idag spelar Robin Quaison i Saudi Arabiska ligan i laget Al-Ettifaq.

Alexander Isak

AIK’s egna guldgosse Alexander Isak gjorde debut redan när han var tonåring. Han gjorde sitt första proffsmål när han endast var 16 år gammal! Han satte då rekordet i allsvenskan för att vara den yngste spelaren någonsin att göra mål i den svenska högstaligan. Idag spelar Alexander i Real Sociedad i den spanska La Liga.

Dejan Kulusevski

Född i Stockholm och drillad sedan tidig ålder i Brommapojkarnas akademi var fotbollen ett självklart val. Dejan är ett av landslagets stora stjärnskott på senare tid. Han spelade tillsammans med bland annat Christiano Ronaldo under hans sejour i Juventus. Dejan har tillhört klubben Juventus sedan 2019.

Martin Olsson

En av de spelarna från Sverige som spelat i den engelska ligan Premier League under en längre tid. Martin tillhörde klubbarna Blackburn Rovers, Norwich och Swansea över ett spann på 13 år. Han har en tuff spelstil efter sin långa sejour i det engelska ligasystemet.

You may also like