Hem » Kan man ha sex när man är gravid

Kan man ha sex när man är gravid

by Andreas Malm
0 comment

Kan man ha sex när man är gravid?

Oh, absolut! Det finns en hel del myter kring sex under graviditeten, men låt oss slå fast en sak: I de flesta fall är det fullständigt säkert och kan till och med ha vissa fördelar. Men som alltid, kontakta din läkare eller barnmorska för personlig rådgivning.

Är det säkert att ha sex under graviditeten?

För de flesta par är det säkert att ha sex under graviditeten. Var dock uppmärksam på alla förändringar. Smärta, blödning, eller andra komplikationer bör tas på allvar. Om något uppstår, ska du omedelbart uppsöka medicinsk hjälp.

  • Njut av närhet
  • Var lyhörda för varandras behov
  • Anpassa era aktiviteter efter din komfortnivå

Förändringar i sexlivet under graviditeten

Under graviditeten kan kvinnans sexlust variera. Vissa upplever en ökad sexlust, medan andra kan uppleva en minskad lust. Hormonella förändringar, trötthet och illamående kan alla spela roll.

I mitten av artikeln passar en tabell som visar den genomsnittliga sexfrekvensen under olika stadier av graviditeten, vilket ger ett intressant perspektiv på ämnet.

Första trimestern Andra trimestern Tredje trimestern
Minskad sexlust kan förekomma på grund av illamående och trötthet Sexlusten kan öka när illamåendet lindrar Sexlust kan minska på grund av kroppsliga obehag och förberedelse inför förlossningen

Kom ihåg…

Kommunikation är viktigast i alla aspekter av ett förhållande, och sex är inget undantag. Var öppna och ärliga med varandra och se till att båda är bekväma med er nivå av sexuell aktivitet under graviditeten.
Det finns inget rätt eller fel när det kommer till sexlivet under graviditeten – allas erfarenheter är unika. Känns det bra? Kör på! Känns det obekvämt? Det är också helt OK att ta en paus.

You may also like