Hem » Sobi Örebro – restaurang med mix från de asiatiska köken

Sobi Örebro – restaurang med mix från de asiatiska köken

by Max Gustafsson
0 comment
CUIS1

Restaurang Sobi i Örebro är en restaurang med stor kärlek till det asiatiska köket. Menyn på restaurang Sobi i Örebro, innehåller en spännande mix av asiatiska rätter. Målet med Sobi är att skapa en mötesplats där det skall finnas möjlighet att i en lugn och avslappnad miljö njuta av olika spännande smaker, både på mat och dryck. Sobi ligger bra placerat i centrala Örebro och är lätt att nå.

Snabba fakta om Sobi

Vad?En restaurang med mat som kombinerar det bästa från det asiatiska köket.
Var?Sobi ligger i centrala Örebro, vid Orvar Bergmarks plats
När?Öppet alla dagar, vardagar från klockan elva. Lördagar och söndagar från klockan tolv.
Varför?För att du vill njuta av spännande smakupplevelser från det asiatiska köket.

Sobi restaurang i Örebro – känsla av familjemiddag

Sobi är specialiserat på det som kallas “sharing” och vill genom att använda detta koncept förmedla en känsla av familjemiddag. Tanken är att alla runt bordet skall kunna ta del av de rätter som beställts in.

Med anledning av detta är en del av Sobi Örebros meny anpassad med mindre maträtter. Tanken med dessa mindre maträtter är att man skall beställa in många av dem, och att man på så sätt skall kunna prova så många rätter och smaker som möjligt. 

Som start på måltiden kan man exempelvis beställa in lite snacks. Här hittar man bland annat edamame och yashaichips. Efter detta finns möjligheten att välja att ta in lite av de tidigare nämnda sharingrätterna. Här hittar man bland annat tartar på både lax och tonfisk såväl som bläckfisk och friterade kycklinglår. Det finns även möjlighet att prova asiatisk Taco, något helt annat än den mexikanska.

Sobi Örebro, menyer för alla smaker.

På Sobi finns något för de flesta, här hittar du till exempel sushi, i en ny och modern tappning. Restaurang Sobi i Örebro, erbjuder också en speciell avsmakningsmeny med ett tillhörande dryckespaket, där du får möjlighet att prova något av det bästa restaurangen har att erbjuda.

Utöver detta serverar man även klassiska dumplings och sashimi. Från grillen kan du få både grillad ananas, kungskrabba och det berömda wagyuköttet. Bland varmrätterna hittar man klassiker som bibimbap, lax teriyaki och bento box, men även spännande saker som yakiniku, karaage och tonkatsu.

En hel sida av menyn på Sobi, Örebro ägnas åt sushi i alla dess former. Några specifika “familje tallrikar” erbjuds inte men som vi nämnde innan har man ett antal rätter som är speciellt anpassade för att delas. Som avrundning kan du välja på ett antal desserter, både klassiska och med asiatiska influenser.

Lunch och Take Away från Sobi i Örebro

Sobi i Örebro serverar lunch alla vardagar. Lunchtiderna är generöst tilltagna och det går att äta lunch redan från klockan elva på förmiddagen och ända fram till klockan sjutton. Lunchen består av ett antal utvalda varmrätter, sushi och andra godsaker. 

Det går även bra att beställa Take Away. Take Away-menyn innehåller samma rätter som de som går att beställa till lunch. Om Sobi Örebro erbjuder hemkörning eller utkörning till en viss arbetsplats eller liknande, hittar vi ingen information om.

Hos Sobi Örebro kan du även beställa din mat direkt via nätet online. Då kan du vara säker på att maten är klar när det är dags att hämta upp den.

Sobi är en populär restaurang som får bra recensioner. Att boka bord på Sobi Örebro, är både lätt att göra, och något som rekommenderas, för att försäkra sig om att man verkligen får bord när man önskar.

Sobi Örebro, ägare och verksamhetsledning

Restaurang Sobi i Örebro drivs under det juridiska namnet Doffe AB. Av den finansiella information man kan hitta på nätet framgår det att bolaget omsätter drygt 35 miljoner på årsbasis och lämnar en god vinst.

Vem som är ägare och verklig huvudman framgår inte, men vd är en kvinna bosatt i Örebro. 

Det framgår tydligt att Sobis koncept är både lönsamt och uppskattat.

Staden Örebro har ett brett utbud av både restauranger och barer, vilket ofta blir fallet med  universitetsstäder. Staden ligger vackert med vatten som ringlar genom de centrala delarna och har de senaste åren blivit en populär inflyttningsort.

Till Örebro kommer du smidigt både med bil och med tåg. Kommunikationerna är goda och staden har ett strategiskt bra läge längs motorvägen. Stockholm nås på knappa två timmar under gynnsamma förhållanden.

Höjdpunkter från Restaurang Sobi:

  • Sharingrätterna
  • Det breda utbudet av olika sushi
  • Utbudet av spännande cocktails
  • De många varmrätterna

You may also like