Hem » Kattkalas – Fixa bästa kattfesten

Kattkalas – Fixa bästa kattfesten

by Andreas Malm
0 comment

Barnkalas med tema har blivit väldigt populärt, speciellt bland de yngre barnen som älskar att klä ut sig. När du väljer att ha ett temakalas kan man gå riktigt all-in eller göra det relativt enkelt. Allt beror på hur mycket tid du vill lägga på barnkalaset. För barnet är det givetvis roligare om man verkligen satsar allt.

Tips på hur du fixar bästa kattema kalaset

De bästa är om barnet kan vara med och planera sitt kalas. Det brukar bli roligare och då hör man vad barnet har för förväntningar. Det första som behöver göras är en enklare planering. Vart ska ni hålla kalas? Ska ni hyra lokal eller använda något företag som till exempel Mc Donalds, något lekland eller ha det hemma. När ni valt tema som i detta fall är kattema och det är lätt att förstå varför. Vi är många som blir helt trollbundna av de små härliga pälsiga sötnosarna. Så vad krävs för ett riktigt lyckat kattbarnkalas.

Inbjudan till kattfest

Det är viktigt att skriva på inbjudan vad det är för typ av kalas. Köp eller tillverka själv inbjudningskort med katter på och skriv gärna med att det är roligt om deltagarna kommer utklädda. Eller om du istället köper ansiktsfärg och små kattöron och svansar till festdeltagarna. Var noga med att skriva ut hur långt kalaset är tänkt att vara och fråga om eventuella allergier.

Dekorationer

Dekorationerna ska matcha temat och det finns ett stort utbud av kattema saker online. Du kan även tillverka dekorationerna själv om du tycker det är roligt. Tips på bra dekorationer för ett kalas med kattema är katt girlanger i taket ihop med ballongerna. Dessutom finns det engångstallrikar och muggar med fina kattmotiv.

Pyssel

En riktigt bra start på kalaset kan vara lite pyssel. Till mindre barn kan det till exempel innebära att måla en katt till större barn kan det vara roligt att göra en egen katt av pysselsaker. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Pysslet kan även innebära utklädning och ansiktsmålning.

Mat & Dryck

Ta gärna barnen till hjälp med vad de önskar för mat och dryck. Det finns en hel del du kan göra i matväg med kattema i tanken. Du kan till exempel göra kattsmörgåsar eller korv och mos och istället lägga krutet på en kattårta. Till Dryck kan du bara ta något som ditt barn tycker bäst om.

Katt Tårta till fika

Att göra en tårta efter valt tema är inte så svårt och är du inte en fena på att baka finns det alltid konditorier som tillverkar tårtor helt efter önskemål. Det finns många olika varianter på katt tårta online så det finns gott om olika alternativ efter tycke och smak. Med hjälp av ett marsipanlock, grädde och lite karamellfärg kommer man långt.

Ett alltmer populärt fika alternativ på katt tema fester har blivit en kattlådetårta. Det finns fullt av olika recept på den tårtan online. Vill man ha en sån tårta vill de till att du inte är speciellt äckelmagad eftersom den ser ut precis som en kattlåda med bajs.

Lekar

Ett annat viktigt inslag på barnkalas fronten är lekar. Det bästa är om även lekarna har samma tema som festen. Man kan till exempel leka den klassiska leken sätta knorr på grisen fast istället sätta svansen på katten. Eller varför inte snöret runt midjan som går ner som en kattsvans och försöka träffa det lilla hålet i flaskan.

En annan riktig klassiker är den berömda fiskedammen den brukar vara ett riktigt bra slut på kalaset. Eftersom barnen då får med sig en liten överraskning hem eller godis som är det vanligaste innehållet i fiskedammen.

Har du ett stort intresse i katter överlag kan du hitta mer information om djuren på jordbruksverket.

You may also like