Hem » Vad du bör titta på när du väljer betalningsmetod online

Vad du bör titta på när du väljer betalningsmetod online

by Andreas Malm
0 comment

Brukar du genomföra betalningar eller transaktioner online? Sannolikheten är hög för att du svarade ja på den frågan. Om så är fallet känner du säkerligen till att det finns ganska många olika metoder att välja mellan, och att de har annorlunda upplevelser och funktioner att erbjuda.

Lösningar som Swish och Trustly dominerar många olika branscher, medan Klarna och betalkort dominerar andra delar av landskapet.

Men vilka är bäst, och vad behöver man tänka på för att välja den bästa metoderna för sina egna syften?

4 viktiga faktorer att beakta när du väljer betalningsmetod online

Nedan är viktiga exempel:

Transaktionstider

Hur snabba transaktioner en betalningsmetod är kapabel att leverera är numera avgörande för hur bra och populär den är. Snabba transaktioner bidrar generellt sett till en bättre upplevelse, vilket är anledningen till varför de flesta moderna alternativ erbjuder blixtsnabba transaktioner åt alla håll och kanter.

Spelbranschen är ett tydligt exempel när detta är extra viktigt. De som vill kasta in ett bet på den match de är intresserade av vill ju kunna göra det innan matchen startar, vilket är anledningen till att de flesta spelsajter erbjuder metoder som Trustly, Swish, med flera, där transaktionstiderna är en prioritet.

Säkerhet

Säkerheten är den viktigaste punkten när du väljer betalningsmetod. Om metoden brister på denna punkt, bör du omedelbart leta efter andra alternativ. Lyckligtvis är de flesta metoderna väldigt säkra, inte minst de mest populära alternativen.

Du måste även lära dig att hantera metoderna på rätt sätt. Detta betyder att du måste veta hur de cyberkriminella utnyttjar dessa metoder och system, för att du på så sätt ska kunna undvika att falla i fällan.

Avsätt lite tid med att bekanta dig med de metoder som existerar på marknaden, för att på så sätt kunna undvika de vanligaste misstagen.

Användarvänlighet

Hur lätt är metoden att använda? Tar det flera minuter att genomföra varje steg i processen? Eller krävs det både bankdosa och bankkort för att du ska kunna genomföra en insättning eller uttag?

Detta är saker som du måste titta lite närmare på, och vi rekommenderar att du väljer de alternativ där användarvänligheten ligger i fokus. Trustly är förmodligen det bästa alternativet just nu, men metoder som Swish, PayPal, Entercash, med flera är även grymma alternativ.

Kostnader

Sist men inte minst bör du titta lite på om betalningsmetoden kostar pengar eller inte. De flesta betalningsmetoder har inga direkt kostnader, men kan mycket väl ha indirekta kostnader. Valutaväxlingspåslag är vanliga, samt att deras växlingskurser ofta är ganska dåliga. Därmed kostar det faktiskt pengar att använda många metoder, inte minst om du måste växla valuta för att kunna genomföra en transaktion..

You may also like