Hem » 5 spännande spel som väntas lanseras under 2023

5 spännande spel som väntas lanseras under 2023

by Andreas Malm
0 comment

2020-talet har varit en riktig guldålder för alla typer av spel, vare sig det handlar om klassiska tv-spel eller spel som ska spelas på en dator. 2023 ser inte ut att bli något undantag, utan redan nu står det klart att flera spännande spelsläpp väntar under året. Men frågan är vilka spel som man borde se fram emot allra mest och i vilken riktning den internationella speltrenden kommer att gå framöver? Låt oss titta på några efterlängtade spelsläpp som är planerade under 2023.

På ett globalt plan har det vuxit fram ett stort spelcommunity under hela 2000-talet och baserat på inledningen av 2020-talet finns det ingenting som tyder på att den trenden är på väg att ebba ut. Snarare fortsätter spelindustrin att ta ytterligare steg, genom att utveckla nya typer av spel och hitta nya spännande, innovativa lösningar som gör att spelupplevelsen bara blir bättre och bättre.

Det här har också fått en tydlig konsekvens på hur socialt accepterat det är att spela. Det är numera en naturlig del av vardagen för många människor och inte bara ungdomar. För ett antal år sedan var det primärt tonåringar som satt uppe om nätterna för att spela, och för många fanns det negativa associationer med spelandet. Men nu är det en generationsöverskridande aktivitet som många ägnar sig åt på sin fritid, eftersom det både är roligt och avslappnande.

I sig har det också gynnat hela industrin och då primärt företagen som satsat på att bli spelutvecklare, eller på att genom andra metoder kapitalisera på det växande intresset. Det handlar både om klassiska spelutvecklarföretag som tar fram strategispel eller sociala spel, men också Sverige casino online och andra spelföretag som satsar mer på spel om pengar. Det finns ett växande intresse för båda spelformerna.

Men under 2020-talet är det troligen mest de klassiska spelen som är i fokus. Det väntar nämligen många intressanta spelsläpp under 2023, både för den som har tänkt att spela på en konsol och en tv-skärm, och den som helst av allt spelar på sin dator. Men vilka spel borde man redan nu förbereda sig på att spela under 2023 och framåt?

EA Sports FC

FIFA eller FIFA Football är ett klassiskt fotbollsspel som har släppts årligen sedan 1993 och som har lanserats i 30 olika upplagor, med en del specialupplagor vid sidan om det årliga spelsläppet. Sedan 1990-talet har det här varit det marknadsledande fotbollsspelet och för många är det årets höjdpunkt när det nya spelet släpps.

Men vad som gör 2023 års släpp så speciellt är att FIFA-spelet för första gången inte kommer att heta FIFA, utan snarare EA Sports FC. Det nya namnet är framtvingat av att man inte länger har en del med den internationella fotbollsorganisationen FIFA. Man har helt enkelt inte lyckats komma överens om licenserna och det slutar med att FIFA-spelet måste heta något annat framöver. Vad kommer det att innebära för intresset? Det återstår att se.

Wild Hearts

Redan den 16 februari 2023 släpptes spelet Wild Hearts, som under lång tid varit upphaussat och som många spelare sett fram emot att äntligen få spel. Det här är ett klassiskt actionsspel, som också har element av skjutspel och fightingspel i sig. Det är med andra ord ganska våldsamt, vilket gör att det kanske inte passar alla. Det japanska temat är också väldigt tilltalande.

Wild Hearts har släppts till flera olika plattformar, från Playstation och Xbox till Microsoft Windows. Det är etablerade Electronic Arts som står som utgivare, men det är Omega Force, Koei Tecmo och Koei Teco Games som står som utvecklare av spelet. En kvalitetsstämpel för detta spel är det faktum att Electronic Arts har valt att sätta spelet under EA Originials-etiketten.

Star Wars Jedi Survivor

Det finns många som menar på att Star Wars är den största, viktigaste filmserien genom alla tider. För många Star Wars-älskare går det inte att sluta konsumera de många filmer, tv-serier och böcker som finns inom serien. Men vad som däremot sällan blivit särskilt lyckat är de olika Star Wars-spelen som släppts till olika plattformar genom åren.

Men 2023 kommer det påkostade spelet Star Wars Jedi Survivor att släppas och det är EA som står bakom det. Förväntningarna är väldigt höga och en del recensenter menar på att man äntligen har lyckats. Spelet är tänkt att släppas den 28 april 2023. Det är ett enspelarspel som låter en ta rolen som en jedi, i hopp om att försvara galaxen. Det är en uppföljare till Star Wars Jedi: Fallen Order, men förväntningarna är betydligt högre än inför det spelet.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda är en serie spel som funnits sedan lång tid tillbaka. Det allra första spelet lanserades redan 1986 och sedan dess har man släppt ett antal olika spel som på olika sätt har tagit konceptet vidare. Det är klassiska Nintendo som står för The Legend of Zelda. Det är också Nintendo som ligger bakom det kommande spelet The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Detta blir en direkt uppföljare till det senaste spelet vid namn The Legend of Zelda: Breath of the Wild. En del kritiker menar på att spelen är lite för lika varandra och att det inte händer tillräckligt mycket, men det där är en missuppfattning som inte många andra delar. Redean nu har The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom fått pris som ett av de mest efterlängtade spelen. Det säger egentligen det mesta.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Det var egentligen tänkt att Suicide Squad: Kill the Justice League skulle lanseras redan tidigt 2022, men förseningar har gjort att lanseringen skjutits upp till maj månad 2023. Det här är ett äventyrsspel. Du kan ta rollen som Harley Quinn, King Shark, Deadshot eller Captain Boomerang när du spelar.

Det är Warnes Bros. Games som släpper Suicide Squad: Kill the Justice League och förväntningarna är höga. Det blir nästa steg i serien för Batman:Arkham som redan släppts i fyra olika spel. Låt oss konstatera att det inte är ett lika familjevänligt spel som Super Mario direkt.

You may also like